Reportage


Rapport från Vinprovarresan till Tidaholm 22 mars 2011

En av vårens första soliga dagar reste vi, Aktiva Seniorer, till VinContoret i Tidaholm vid Hökensås. VinContoret ligger på Vulcanön, en liten holme i ån Tidan. Den bygd, som omger VinContoret är rik på kulturhistoria. Det var här, som vinet gjorde sitt intåg i Sverige genom cisterciensmunkarnas etablering under tidig medeltid. Vissa menar också att det var här, som Svea rikes vagga låg.

Vi började dagen med en härlig lunch i den f.d. gamla tändsticksfabriken, som renoverats och återställts i tidsenligt skick. Efteråt guidades vi runt i lokalerna och i vinkällaren, som innehåller mer än 300 vinsorter, där avsmakades ett glas bubbel under de gamla valven.
Vi fortsatte till gårdshuset där vi provade 4 röda viner från hela världen under ledning av husets kunnige sommelier. Initiativtagare till VinContoret är Granquist Vinagentur.
Sedan starten 1983 importerar och säljer företaget kvalitetsvin från hela världen. Kunder är bl a Systembolaget, Vinmonopolet och några av Sveriges mest ansedda restauranger och under flera år har Granquist levererat vin till Nobelfesten i Stockholms stadshus.
Efter en dag i ”Vinets tecken” var vi åter på hemorten vid 17-tiden.      Ulla Sjödahl


OBS  Du kan klicka på bilder för att förstora dom !

ScreenHunter_01 Apr. 09 10.35  ScreenHunter_02 Apr. 09 10.36  ScreenHunter_03 Apr. 09 10.37
Vi började dagen med en härlig lunch.
 

   ScreenHunter_04 Apr. 09 10.38                                                                                                          Foto Ulla Sjödahl                                                                   Tillbaka


                                                                                         Tillbaka till Löpsedel

                                                                                          TILLBAKA TILL ARKIV