Reportage


LASSE BERGHAGEN ”FRÅN BALLAD TILL BURLESK” 2013

Lördagen den 13 april reste 55 förväntansfulla medlemmar ur vår förening till Vara konserthus för att möta en av våra mest folkkära artister - Lasse Berghagen.

Väl framme i Vara väntade måltid i konserthusets restaurang Legato. Vi lät oss väl smaka av den uppdukade buffén, med såväl fisk- som kötträtt plus tillbehör.

Sedan intog vi våra platser på parkett och det var dags för Lasse Berghagen att göra entré. Han åtföljdes av en skicklig musikertrio. Konserten ”Från ballad till burlesk” speglade Lasses långa och framgångsrika karriär. Hans dröm från tidig ungdom var att bli jägmästare men så blev det ju inte som vi alla vet. Anledningen var att han, 19 år gammal, kontaktades av ett skivbolag som genast tecknade skivkontrakt med honom. Därmed var hans mångåriga artistperiod inledd. Under konserten fick vi en rad prov på hans skicklighet som sångare, musiker, skådespelare, kompositör och författare. Ur hans rika sångskatt fick vi till exempel höra ”Som en blänkande silvertråd”, En kvastskaftsdans”, ”Flirtige Knut”, ”Tacka vet jag logdans”, ”Teddybjörnen Fredriksson” och ”Stockholm i mitt hjärta”.

Han berättade även om samarbetet med olika artistkollegor och om de tio glädjefyllda åren med TV-programmet Allsång på Skansen, där han ju var en oerhört uppskattad programledare.

När programmet nådde sitt slut med ”Sträck ut din hand” reste sig publiken, tog varandras händer och sjöng med. Den nostalgiska resan genom Lasses artistliv var till ändå och vi vände hemåt efter en kväll fylld av anekdoter samt av glädje och skratt.

Bernth Gruvander


 

  OBS Du kan klicka på bilderna för att förstora dom !

0337  0338  0339

0340  0342  0343

                                                                                                                            Foto  Britta Rosendahl

                                                                                                                                 Tillbaka 

                                                                                                                           Tillbaka till Löpsedel

                                                                                                                                                                       TILLBAKA TILL ARKIV

 

    
AKTIVA SENIORER
TROLLH?TAN
Storgatan 19
46130 Trollh?tan

Tel. 0520-
19240

  
Hemsida:    www.aktivaseniorertrollhattan.com
Redakt?:   Olle Johansson  0520 / 31663