Reportage


KONSTRESA TILL ARVIKA OKTOBER 2017

På oktobers sista dag passade många av våra medlemmar på att delta i resekommitténs färd till Arvika. Temat för dagen var ”Konsthantverk och konst” kompletterat i sedvanlig ordning med såväl inslag av både kaffe och lunch.

Förmiddagskaffe med god smörgås intogs på Berga Bistro i Åmål. Ett för flertalet nytt ställe, inrymt i en nedlagd skola, men som visade sig vara väldigt trevligt och är väl värt återbesök.

Färden gick sedan mot Arvika där första stopp var Arvika konsthantverk. Verksamheten grundades redan 1922 i en bygd som präglades av allt det hantverk som ingick i skogsböndernas vardag. Arvikabutiken är den äldsta i Sverige i sitt slag. Där gavs rika exempel på hantverk i bland annat textil, trä, smide och glas. Här fick även den köplystne möjlighet att inhandla varor.

Efter välsmakande lunch på Gate gästgiveri var det dags för besök på Rackstadsmuséet. Efter intendentens förnämliga information av både basutställning och tillfällig utställning hade besökarna god tid att ta del av dessa. I basutställningen var det framför allt verk av Gustaf och Maja Fjaestad samt Ture Ander som blev föremål för beundran. I den tillfälliga utställningen ”Mod och modernitet”, som speglade 1900-talets djärva konstnärinnor återfanns namn som Siri Derkert och Hilma af Klint.

Efter en dag, fylld av upplevelser att smälta, var så gruppen åter i hemstaden vid 19-tiden

                    Bernth Gruvander

 

  OBS Du kan klicka på bilderna för att förstora dom !

IMG_1634  IMG_1636  IMG_1637

IMG_1638  IMG_1640  IMG_1641

IMG_1644  IMG_1646  IMG_1647

IMG_1648  IMG_1649  IMG_1650

IMG_1651  IMG_1654  IMG0ar001

                                                                                                            foto Lisbeth Andersson

                                                                                                            
Tillbaka till Löpsedel

                                                                                                             TILLBAKA TILL ARKIV