ReportagePolenresan 14-18 maj 2017

En söndag i iskalla maj började vi vår resa till norra Polen. Packningen innehöll varma tröjor, långbyxor, handskar, schalar mm. Allt för att hålla sig varm. Redan andra dagen kom värmeböljan! Välkommen, men vad 17 skulle man ta på sig. Ok, det finns större problem. Det blev underbara dagar i Sopot, Gdansk och Gdynia. Guidade av Karolina, uppväxt i Gdynia men numera Vänersborgare, såg vi underbara stränder, kyrkor, vackra byggnader otäcka krigsminnen och mycket mer. Jag hade faktiskt inte väntat mig att dessa tre städer var så vackra!  Men.........var fanns såsen???

                Christina Palm

 

  OBS Du kan klicka på bilderna för att förstora dom !

IMG_2376  IMG_2407  IMG_2379
Utsikten från mitt hotellrum. Ena sidan av Polen. Men så har vi den andra sidan. På väg att göra Gdansk. Karolina informerar.

IMG_2383  IMG_2385  IMG_2405
På bron över Moltawa. Vackra hus utefter strandpromenaden. Skönt att sitta efter besök i Mariakyrkan. Nya omstridda museet.

IMG_2413  IMG_2416  IMG_2427
Besök på Westplatte där andra världskriget startade. Av sju vaktstugor finns endast denna kvar. Man förstås affärer även på Westplatte. Så här makabert kunde det se ut. Hamnen i Gdynia. I bakgrunden Gdynias motsvarighet till Malmös Turning torso. 35 lägenheter så dyra att de flesta hyresgäster är välbetalda kändisar.

IMG_2433
Avslutningsmiddag i hamnen i Gdynia. Fisksoppa, fläskrulader, anka och bakelser. Och där fick vi sås!! Mums!    

                                                                                                             foto Christina Palm

                                                                                                             Tillbaka till Löpsedel

                                                                                                             TILLBAKA TILL ARKIV