Reportage


Resa Berättarladan i Sunne 22 augusti 2018.

Vid lunchdags reser vi, 54 Aktiva seniorer, till Berättarladan i Sunne. Årets föreställning är "Anna Svärd", tredje delen om den "Löwensköldska familjen"av Selma Lagerlöf.

I Åmål stannar vi för att dricka kaffe och äta den "berömda" smörbullen vid bussen. När vi släckt kaffetörsten rullar vi vidare mot Ulvsby Herrgård (Länsmansgården) i Sunne för att äta middag. I dag bjöds det på långtidsbakad rostbiff med Herrgårdens potatissallad.

Efter detta en kort resa till Berättarladan som ligger vid Rottneros park. Där hade vi tid innan föreställningen för att besöka muséet med alla de fantastiska kläder som använts i alla tidigare föreställningar sedan 1999. Det ligger mycket arbete bakom alla dessa kreationer.

Så var det äntligen dags att bänka sig inför föreställningen, där publiken sitter med aktörerna springande runt om sig. Många utrymmen utnyttjas runt scenen i ladan.

Västanå teater framför skådespelet och fyra musiker sköter musiken med olika stränginstrument. Musiken är en del av uttrycket i hela föreställningen. Det är mycket dans, en del akrobatik och skådespeleri. En annorlunda form att visa en teateruppsättning, men så trevlig och medryckande. Det är en fantastisk upplevelse att vara publik, man blir berörd av både handling och framförandet. Det är svårt att beskriva känslan med ord - det måste upplevas. För många med mig har detta årliga besök blivit "ett måste"!

Vi är hemma i Trollhättan en stund efter midnatt!


                 Vid pennan
             Kristina Åkerlund

 

  OBS Du kan klicka på bilderna för att förstora dom !

IMG_1432  IMG_1434  IMG_1436

IMG_1439  IMG_0127  IMG_0128
 
  IMG_0130

 
    Foto: Inger Gustavsson / Christina Palm

   
Tillbaka till Löpsede

    TILLBAKA TILL ARKIV