Reportage


Torsdag 12 april 2018

"En hyllning till Ted Gärdestad".

Vid 17-tiden rullar vi ut från Gate 14 vid Trollhättans resecentrum i "lilla" bussen och styr kosan mot Åhaga i Borås för att uppleva "En hyllning till Ted Gärdestad".
I början av 1900-talet byggdes Åhaga och användes fram till 1965 som reparationsverkstad för i huvudsak lokomotiv. Därefter stod det till förfall till slutet av 1990, då några privatpersoner besökte lokalerna och såg möjligheterna för ett kulturhus.
Juni 2002 invigdes det nya Åhaga för konserter shower, konferenser mässor och övriga events. Åhaga ägs och förvaltas av Åhagastiftelsen, en ideell stiftelse utan vinstintresse. Borås stad stödjer verksamheten med årligt bidrag.

När vi anländer till Åhaga är lokalen en konserthall (plockas ner vid mässor) och vid sidan om ligger en Cafe & Bar där vi intog en fräsch och god Laxsmörgås och ett glas vin/öl/alkoholfritt alternativ.

Äntligen dags för musik! Vilken fantastisk musikupplevelse vi fick. Ted och Kenneth Gärdestad blev verkligen hyllade med Janne Schaffer i täten och som kompade alla låtarna. Helt sanslöst vilken gitarrist han är, han sparade verkligen inte på krutet, fyller 73 i år. I mellan-akterna berättade Janne om det tajta musik-samarbete han och Ted hade , detta gjorde han med stor inlevelse och med både glädje och sorg.
För sången stod fantastiska sångare , som Johan Boding, Pernilla Andersson, Moa Lignell och de hade stöd av en blandad orkester under ledning av kapellmästare Peter Ljung. De framförde både kända och okända låtar och alla bjöd på sig själva. Konserten slutade först kl.22.10 (skulle slutat 21.30). Slutet blev MAGISKT, hela publiken stod upp och sjöng med i "Satellit" och "Jag vill ha en egen måne".
Vi var åter i Trollhättan närmare midnatt!

          Vid pennan
          Kristina Åkerlund

 

  OBS Du kan klicka på bilderna för att förstora dom !

IMG_1310  IMG_1312  IMG_1315

IMG_1316  IMG_1318  IMG_1319

                                                                                                            foto Inger Gustavsson

                                                                                                            
Tillbaka till Löpsedel

                                                                                                             TILLBAKA TILL ARKIV