Reportage


Månadsmöte 2017-02-06

Bengt-Göran hälsade 335 gäster välkomna och skickade en tacksamhetens tanke till de 1200 medlemmarna som inte kom. Det hade blivit trångt. Det visade sig också att B-G en gång hade anställt dagens artist Kenneth Holmström som musikledare och rektor i Vara.

Kenneth hade i god tid ställt alla ljudprylar och instrument på scenen. Han hade till och med hängt upp kulörta lyktor för att skapa danspalats-stämning. Han deklarerade att det kändes mysigt här men att han inte var van att få spela för så mycket folk. Han uppmanar alla att ”vre på sig så i inte får nackavre” varpå han drog igång sin musik. ”Min musik” lät bra. Riktigt bra!

Efter sång av Sven Ingvars låtar som ”Min gitarr”, ”Kristina från Vilhelmina och ”Börja om från början” till gitarr följde ”Wild cat blues” på klarinett och ”Memory” på sopransaxofon. Härefter var det dags att ta fram 6o-talsvästen och elgitarren. ”Apache” minsann och ”Corina, corina” med byte till tenorsax. ”Dom geck ju hyfsat ida” konstaterar Kenneth charmigt och byter scenkläder igen. Scenkostymerna har en tjej från Saleby gjort och jag har kvar dom allihop berättar Kenneth och tar fram altsaxen för att med bravur leverera ”More” och några Vikingarna-låtar. Till ”What a difference a day made” lämnar han prov på att han deltagit i danslektioner också.

Härefter konstaterar han att ”en sá sluta när det ä´ som lagom” och deklarerar att han först skall spela extranumret ”I can´t help falling in love with you” och sist ”Leende guldbruna ögon”. Att Kenneth själv tyckte om sin repertoar kändes och märktes tydligt och att publiken gillade Kenneth var uppenbart. Det framgick av både applåderna och CD-försäljningen. Skivorna tog slut!

Efter kaffe informerades om nya resor och cirklar. B-G annonserade också att årsmöte/föreningsstämma hålls lördagen 18 februari kl 14.00 i klubblokalerna på Medborgarskolan. Allt finns på hemsidan.

Kom till Parkhallen 6 mars och lyssna på Cecilia Ekmark´s ljuvliga flöjttoner och se hennes bildspel.
Vi ses då.


        Thor skrev texten och Olle tog bilderna.

 

  OBS Du kan klicka på bilderna för att förstora dom !

Drifters-01  Drifters-03  Drifters-04
Kenneth Holmström             - - Sång                                            - - Gitarr
spelade ”Min musik”    

Drifters-05  P1120299  P1120366
- - Klaritett                                             - - Sopransax                           - - Alt sax

P1120333  Drifters-08  P1120309
- - Tenor sax                     - - Allsång                                                             - - Elgitarr solo på upphöjd
                                                                                                                      scen

Drifters-12-14  Drifters-18  Drifters-19
Scenen var fylld medljudprylar och            Kenneth tackar publiken                      Thor tackar Kenneth med
instrument.                                                                                                       blomma

S1630011-15
Publiken i parkhallen 335 pers.

                                                                                                                                                     foto Olle Johansson

                                                                                                             Tillbaka till Löpsedel

                                                                                                             TILLBAKA TILL ARKIV