Reportage


 • Månadsmöte – våravslutning 2017-05-08

  Drygt 260 medlemmar var samlade vid våravslutningen i Parkhallen. Många olika cirklar visade upp sina alster i foajén. Stickning, måleri och sömnad visade på bredden hos de hantverkskunniga. Som en besökare sa ”Det här är inte gjort av amatörer. Verkligen proffsigt!”

  Inledningsvis spelade cirkeln Spelglädje under ledning av Lars-Ove Hilmersson. Vi fick höra många gamla godbitar såsom Långt bort i Oklahoma och Skattlösa Bergen, Per Myrbergs hit från 60-talet.

  Vid Mats Frendbergs livfulla presentation av filmcirkeln fick vi veta att han gärna ser 6-7 filmer om dagen, hur hinner han? Han passade på att påpeka att han inte är Lars-Eric Frendberg, men väl kusin till denne.

  Graham Burdic talade om nyttan av att kunna främmande språk, i detta fall engelsk konversation. Håll hjärnan i trim, ”Use it or loose it”! Språktemat följdes upp av Anne Ödman med italienska. Det som tidigare var två cirklar, nybörjarkurs och konversation, har slagits samman till en. De tidigare nybörjarna är nu så kunniga att alla numera platsar i konversationscirkeln.

  Efter kaffet gav kören under ledning av Gudrun Eklund en mycket uppskattad vårkonsert, med Vintern rasat ut, uti Vårsolens glans, Blommande sköna dalar och Nu grönskar det. Kören har legat nere en tid, och inför detta uppträdande bara hunnit träna ett par gånger. En imponerande insats!

  Christina avtackade respektive framförande med blommor. Körens tidigare ledare, Elvin Zackariasson med fru Eva fick också dela på en bukett som tack för tidigare insatser.

  Mötet avslutades med sedvanlig information om resor, cirklar, gemytträffar och kafé Näcken (som dock nu kommer att läggas ner efter många års verksamhet).

  Höstprogrammet presenterades av Lisbeth. Jazz, paralympicsmedaljören Maja Reichard, musik och sång med David Carbe samt sist men inte minst en terminsavslutning med luciatåg.

  Vi önskar våra medlemmar en riktigt skön sommar! Aktiva Seniorer är alltid igång. Bridge och boule finns på programmet för den som inte vill lata sig i solen…

                Stig skrev texten och tog bilderna


   

 •   OBS Du kan klicka på bilderna för att förstora dom !

  DSC_6295  DSC_6300  DSC_6342
  Många olika cirklar visade upp sina alster i foajén.

  DSC_6356  DSC_6358  DSC_6365
  Många olika cirklar visade upp sina alster i foajén.

  DSC_6377  DSC_6398  DSC_6403  DSC_6411
  Spelglädje under ledning av Lars-Ove Hilmersson Mats Frendbergs  presentation av filmcirkeln Graham Burdic  främmande språk Anne Ödman med italienska

  DSC_6332  DSC_6457
  Aktiva Seniorers kör under ledning av Gudrun Ekelund

  DSC_6477  DSC_6417-22
  Christina avtackade med blommor Publiken i Parkhallen 260 pers.

                                                                                                                                                           foto Stig Berger
    

                                                                                                               Tillbaka till Löpsedel

                                                                                                               TILLBAKA TILL ARKIV