Reportage


Månadsmöte 2 oktober 2017

Nära 300 förväntansfulla seniorer hälsade Maja Reichard välkommen. Med sig hade hon pojkvän, ledarhunden Snövit och Mormor och Morfar. Maja hade med sig en film som tyvärr inte gick att visa. Skit i det säger tösen! Det går bra ändå!

Det är svårt att i ett kort referat återge Majas fängslande resebeskrivning från att blivit helt blind som 10-åring till att stå här på scenen hos Aktiva Seniorer i Trollhättan. Det hade troligen inte skett om jag inte hade fått min ögonsjukdom säger Maja samtidigt som hon på ett gripande sätt beskriver känslan hos ett barn som får ett sånt handikapp. Att inte kunna läsa vad läraren skriver på tavlan, inte kunna läsa sina älskade böcker och med stora svårigheter delta i ungdomsaktiviteter. Inte hitta sina kläder och inte ens hitta till godisbutiken. Det blev punktskrift, mycken träning med stort stöd från föräldrar och omgivning. Studentexamen med MVG i alla ämnen. Nu hägrar civilingenjörsexamen. Alla kurser avklarade. Bara examensarbetet kvar. Detta är storartat!

Till allt detta skall läggas en imponerande idrottslig karriär som simmerska med VM i London och nu senast på Paralympiska OS-spelen i Rio år 2016. Maja tog 4 av 10 svenska medaljer från OS och hon beskrev dessa upplevelser på ett inspirerande och känslosamt sätt. Att som vanlig människa sitta och höra allt detta från en begåvad 26-åring och dessutom vacker kvinna gjorde intryck på oss alla.

Hon beskriver sitt sätta att hantera mentala frågor och negativa tankar som att sitta som busschaufför och välkomna alla som vill åka med. De positiva får plats längst fram medan de negativa och destruktiva placeras längst bak. Som chaufför ser man ju alla som stiger på men de längst bak ser man ju inte lika bra när de stiger av. Är det någon som följer med länge tar jag itu med den på torsdagar kl 1500-1600. Bara då! Tack Maja för en strålande och inspirerande uppvisning av hur man kan tackla motgångar och vända dem till tillgångar i livet.

Efter kaffet var det som vanligt föreningsintern information om spännande resor och cirklar. Ock så gemytträffen 7 oktober förstås. Nästa månadsmöte blir det musik med David Carpe och Lars-Erik Frendberg. Vi ses då!


            Text Thor och bilder som vanligt Olle


 

  OBS Du kan klicka på bilderna för att förstora dom !

Maja9  Maja21k  P1130056  S1940023k
  Maja Reichard  -  flerfaldig olympiamedaljör i simning från paralympics, nu senast i Rio.

S1940025xx  S1940020  Maja11
Maja Reichard flerfaldig medaljör i                          Ledarhunden Snövit har allt under kontroll.
Paralympiska OS-spelen i Rio år 2016


Maja5  Maja23  Maja28
Maja beskriver hur man kan tackla motgångar och vända dem till tillgångar i livet.   Tack Maja för en  strålande och  inspi-rerande uppvisning.

Panorama6
Publiken i parkhallen 300 personer
                                                                                                                                                     foto Olle Johansson
  

                                                                                                             Tillbaka till Löpsedel

                                                                                                             TILLBAKA TILL ARKIV