Reportage


Månadsmöte 6 november 2017

En gnistrande fin höstdag samlades 334 medlemmar i Parkhallen måndagen 6 november. Det är 34 fler än vad vi gissat och Mia i köket fick vara flexibel som vanligt med smörgåsarna. De räckte kan vi konstatera i efterhand.

En ny bekantskap, David Carbe tillsammans med vår egen Lars-Erik Frendberg tog plats på scenen med ljud riggat för sång, gitarr och keyboard. De hade utlovat allt från mjuka visor till häftig Boogie och Rock´n roll. Och ta mig tusan – de levererade detta med ackuratess. Vad sägs om ”För vårens och kärlekens skull”, ”St Louis Blues”, ”Step on my Blue Suede shoes”, ”Buona Sera” och Gärdestads ”För kärlekens skull”. En härlig blandning som väl svarade mot beskrivningen. Att dessutom se Lars-Erik vicka på höfterna till Elvis´”Pretty woman” gick inte av för hackor men (ursäkta Lars-Erik) när David gick lös på Chalie Normans/Per Gynts/Henrik Ibsens i ”Anitras dans” och på ”Kitten on the keys” såg vi en artist med en enorm potential. Han sjöng bra, spelade på sin klaviatur med stor fingerfärdighet, känsla och utan noter och var dessutom trevlig att ha att göra med. Vilken karriär denne unge man kan göra. Det är med stor glädje vi har fått träffa David och vi är medvetna om att det är tack vare Lars-Erik som detta sker hos oss. Jag kan tänka mig att tittarsiffrorna på BingoLotto i Trollhättan kommer att vara höga 19:e november och att Hebeteatern kan bli överfull när han kommer hit igen med sin kvartett 18:e mars nästa år.

Efter kaffe var det späckat med information. Efter information av Veronika Pettersson från Friskis&Svettis om möjlighet att träna där resten av året till rabatterat pris kom Gunne Dahlberg från Riksteaterföreningen med ett erbjudande att gå på teater.

Stig redogjorde sedan om läget på vår mail-adresskampanj som nu är framme i att 80% av våra medlemmar använder mail. Vi kommer att sända ut vanligt brev till de 100 medlemmar som vi nu inte har fått kontakt med.

Så dags för resor. Som vanligt erbjuds ett rikt urval av utflykter. Lisbeth försäkrar att allt kommer att finnas på vår hemsida. Christina kunde sedan annonsera att två nya cirklar troligen kommer att starta. En i Yoga och en i ”teater”. Inger fyllde nästan hela numerären på Gymytträffen 11 november.

Undertecknad avslutade mötet med att konstatera att nästa termins program hinner vi inte att redovisa. Men det blir program som vi kan presentera nästa gång vi ses. Nästa månadsmöte 4 december blir det stämning! Lucia från Nya Skolan och så vår kör. Det blir Göstas lotteri också. Vi ses då.

                Foto Olle Johansson, text Thor Svensson


 

  OBS Du kan klicka på bilderna för att förstora dom !

Carbe54  Carbe30  Carbe65
David Carbe

Carbe61  Carbe31  Carbe40
Lars-Eric Frendberg

Carbe38  Carbe42  Carbe60
"Anitras dans"                                 "Bouna Sera"                                   "When the saints go marching in"

Carbe63  Carbe69  Carbe70
David och Lars-Eric ! ! ! !                   David och Lars-Eric tar emot              Thor tackar David och Lars-Eric
                                                     publikens jubel.                                      för en oförglömlig show.

Carbe_Panorama2
Publiken i parkhallen 334 personer
                                                                                                                                                     foto Olle Johansson
  

                                                                                                             Tillbaka till Löpsedel

                                                                                                             TILLBAKA TILL ARKIV