AKTIVA SENIORER
Resekommittén  i samarbete med Karl-Everts Busstouring


       Musikalen ”Spelman på taket”
                             Säffle Operan - 18 november 2018

               

                     Mikael Samuelsson

Avresa kl 12.00 från Resecentrum i Trollhättan, Gate 14 OBS !!

Söndagen 18 november ska vi bege oss till Säffle Operan. Programmet startar med lunch i teatern och därefter har det blivit dags att se Musikalen Spelman på taket (föreställningen börjar kl 15.00 håller på i c:a 3 tim inkl paus). I pausen serveras kaffe med kaka.

Musikalklassikern Spelman på taket har spelats för utsålda hus världen över och på Säffleoperan blev den en stor succé redan för 30 år sedan, med teaterns grundare i huvudrollen. Denna klassiker håller än! Med en ständigt aktuell handling om kärlek, traditioner, mod, avsked, förändring och en stor dos humor! Följ med till den lilla byn Anatevka i tsarens Ryssland, där vi får följa den fattige mjölkhandlaren Tevje som kämpar för att upprätthålla de judiska traditioner i en värld som är i förändring. Tevje menar att utan traditioner skulle byn vara lika farligt ute som en ”spelman på ett tak”. Vi får också följa Tevjes döttrar och deras kamp om frigörelse och om att få bygga sina liv på verklig kärlek. Ta del av en historia om förföljelse, kärlek och politik, lika aktuell idag som när den skrevs. Spelman på taket höll länge rekordet som den mest spelade musikalen på Broadway. Verket innehåller också fantastisk musik med kända örhängen som ”If i were a rich man”, ”Matchmaker”, och ”To life”. Rollen som Tevje kommer att göras av ingen mindre än Mikael Samuelsson, känd från våra stora scener runt om i Sverige.

Övriga roller spelas av Säffle Operans egen ensemble tillsammans med några ytterligare hemliga stjärnskott !

Mikael Samuelson, är en svensk opera- och vissångare /baryton), skådespelare och kompositör. Som operasångare framträdde Mikael Samuelson under 1970-talet på Norrlandsoperan, på 1980-talet på Kungliga operan i Stockholm och Drottningholmsteatern, i bland annat Trollflöjten och Barberaren i Sevilla.
Mikael Samuelson fick sitt stora genombrott när han spelade titelrollen i Fantomen på Operan på Oscarsteatern, under den rekordlånga spelperioden 1989–95.
Efter Fantomen på Operan har Mikael Samuelson spelat i fler musikaler: Huvudrollen i Cyrano, på Oscarsteatern, Stockholm Tevje i Spelman på taket på Malmö Musikteater (mot bland andra Ola Salo), konferencieren i Cabaret på Malmö Nöjesteater, Emile de Beque i South Pacific i Båghallarna, Malmö och huvudrollen/rollerna i Jekyll & Hyde – the musical på Chinateatern i Stockholm (mot bland andra Myrra Malmberg och Sarah Dawn Finer). På Säffleoperan spelade han huvudrollen i Zorba under hösten 2009. Listan över hans roller kan göras lång !

Mikael Samuelson är även verksam som romans- och vissångare. Särskilt uppskattad har han blivit för sina tolkningar av Birger Sjöbergs visor. Han har också sjungit Evert Taube, Carl Michael Bellman och Allan Pettersson samt medverkat på inspelningar av opera och klassisk sång.


Efter denna ”svängiga” eftermiddag så har det blivit dags att börja vår hemresa och vi beräknas vara tillbaka c:a kl 19.45 i Trollhättan.


Pris: 940 kronor per person

Ingår:
     Bussresa
               Lunch (1 varmrätt, husmanskost inkl lättdryck)
               Kaffe och kaka i pausen
               Biljett på parkett (raderna 7-8)

Anmälan till:
Resekommittén på månadsmötet måndagen 7 maj 2018
därefter till
Karl-Everts Busstouring Tel: 0520-32543 vardagar mellan kl 09.00-17.00

OBS! Bokningen är bindande
OBS! Sista anmälningsdag 30 juni 2018.

Betalningen oss tillhanda senast den 31 augusti 2018

För inbetalning var vänlig betala via bankgiro 453-6629.
Var god ange: Namn, adress, resans namn, datum för resan.


Hjärtligt Välkomna

       Aktiva Seniorer Trollhättan

       gm
       Karl-Everts Busstouring

__________________________________________________________________________

Postadress                       Telefon                        Bankgiro               Postgiro
Kardanvägen 9                0520-325 43                  453-6629               47148-2
461 38 Trollhättan


                                                                                                             TILLBAKA