AKTIVA SENIORER
Resekommittén  i samarbete med Karl-Everts Busstouring


Vi besöker Kjell Engmans fantastiska utställning
SEASIDE i Stenungsund 25 september 2019

             

                         Andarnas skepp av Kjell Engman finns i Vänersborg

Avresa kl 10.00 Resecentrum Gate 14 i Trollhättan
Idag ska vi bege oss till Vattenfalls Bergrum i Stenungsund, där Per-Erik Pettersson kommer att guida Kjell Engmans utställning SEASIDE. Här finns också Linda Ljungblad som målar västkustmotiv i akvarell. Efteråt dricker vi förmiddagskaffe med tillbehör.

Glaskonst i unik miljö. Kjell Engman är en outtröttlig glaskonstnär med gränslös fantasi och berättarglädje. – Jag och familjen har spenderat somrarna med segling på västkusten i 50 år. Vattnet och kusten betyder mycket för mig, vilket illustreras i denna fantasifulla utställning, säger Kjell Engman.Seaside är den fjärde utställningen med Kjell Engman som PHromotion arrangerar i Vattenfalls bergrum. Varje utställning har lockat runt 25 000 besökare och konstkännare både nationellt och internationellt.

– Vi vill erbjuda unika utställningar i unika miljöer. Med Seaside visar vi konstglas i en karg, industriell miljö vilket skapar en häftig helhetsupplevelse.

Ovan och under ytan Seaside är Kjell Engmans största stora utställning. Kjell skapar olika historier kring sina utställningar. I bergrummet kommer en 25 centimeter djup bassäng att installeras, i taket ovanför hängs stora maneter i glas och på botten, under vattenytan, läggs 1 000 trådar fiberobtik och vattenvarelser.

 – Runt bassängen spelas ett strandliv upp; med människor, badhytter, hus och skogar. Med hjälp av belysning och musik skapas en föreställning och ett förhållande mellan varelserna ovan och under ytan. Jag kommer att ställa ut ett 100-tal unika glaskonstverk, säger Kjell Engman.


Akvareller av Linda Ljungblad
På utställningen kan man även se Linda Ljungblads verk, en ung och lovande konstnär från Falkenberg. Nu vid 30 års ålder har hon redan flera framgångsrika utställningar bakom sig. Många konstkännare jämför Linda med Lars Lerin.

 – Det ska bli fantastisk roligt att göra denna utställning. Besökarna kommer att få se mycket av det som ligger mig varmast om hjärtat; havet, västkusten, Bohuslän, Göteborg, Halland och spårvagnar; allt sett genom mina ögon och mitt hjärta. Även andra utstickande platser ur mitt liv som jag värnar ömt om kommer att finnas med, säger Linda Ljungblad.

           

Efter denna fantastiska utställning så fortsätter vi vår resa till Jordhammars Herrgård där vi avnjuter en god lunch som blir en fin avslutning på denna dag. Nu har det blivit dags att åka hem, vi beräknas vara tillbaka i Trollhättan c:a kl.15.00

Pris:           370 kronor per person

Ingår:
         Bussresa, Guidad visning av utställningen Seaside, kaffe med tillbehör
                  Lunch inkl måltidsdricka och kaffe

Anmälan till:
Resekommittén på månadsmötet måndagen 1 april 2019
därefter till
Karl-Everts Busstouring Tel: 0520-32543 vardagar mellan kl 09.00-17.00

Betalningen oss tillhanda senast 31 augusti 2019
För inbetalning var vänlig betala via bankgiro 453-6629.
Var god ange: Namn, adress, resans namn, datum för resan.

Obs! Har ni behov av specialkost p.g.a. allergier ber vi dig meddela detta direkt vid bokningen av resan.

Om ni önskar läsa vår GDPR policy så sänder vi den per post till Er. Ni kan även läsa vår GDPR policy på vår hemsida: www.karlevertsbusstouring.se

 

Aktiva Seniorer
Hjärtligt Välkomna


Aktiva Seniorer gm

 
Karl-Everts Busstouring

__________________________________________________________________________

Postadress                       Telefon                        Bankgiro               Postgiro
Kardanvägen 9                0520-325 43                  453-6629               47148-2
461 38 Trollhättan


                                                                                                             TILLBAKA