AKTIVA SENIORER
Resekommittén  i samarbete med Karl-Everts BusstouringSOMMARRESA TILL GUNNEBO SLOTTSTRÄDGÅRDAR 2 JULI 2020


Avresa kl.08.45 Resecentrum gate 14 Trollhättan
Vi åker mot Alingsås och stannar till vid någon trevlig plats och dricker busskaffe och bulle. När vi har kommit fram till parkeringen vid Gunnebo, får vi gå ca 150 meter där guiden skall börja trädgårdsvisningen. Därefter äter vi lunch på Gunnebo Kaffehus och Krog.
Vi avslutar besöket med att vi får egen tid. Det finns möjligheten att även besöka Gunnebo butik finns i norra flygelbyggnaden. Butiken håller, likt hela anläggningen, en ekologisk profil.

                    

            

TRÄDGÅRDSVISNING
Rundvandring i den formella trädgården och köksträdgården. Presentation av Gunnebos historia utifrån ett trädgårdshistoriskt perspektiv. Ett stopp på rundturen sker vid byggplatsen för orangeriet.

Kring Gunnebos byggnader grönskar trädgårdar och park. Dessa skapades vid samma tid som övriga anläggningen och ritades i de flesta fall av Gunnebos arkitekt, Carl Wilhelm Carlberg.
Alla trädgårdarna är KRAV-märkta. Trädgårdsodlingen planeras varje år i nära samarbete med kockarna i Gunnebo Kaffehus och Krog och de grönsaker som skördas här serveras i restaurangen.

FORMELLA TRÄDGÅRDEN
Upplev den stilrena trädgården allra närmast slottet där den naturliga växtligheten formats av arkitektens ritstift och trädgårdsmästarens hand! Trädgården är en förlängning av slottet uppbyggd av olika grönskande rum, prydda med dekorationer i form av möbler, statyer, prakturnor och exotiska växter. Våra trädgårdsmästare arbetar med trädgården utifrån arkitekt Carl Wilhelm Carlbergs bevarade ritningar och med historiska hantverksmetoder.
Formella trädgården är arkitektonisk och samspelar intimt med slottsbyggnaden. Trädgården är till för att förhöja upplevelsen av det vackra träslottet samtidigt som den är en förlängning av byggnaden ut i landskapet. Den är rikt utsmyckad med arkitekt Carlbergs bevarade ritningar, som utgör en stor del av underlaget för det rekonstruktionsarbete som bedrivs på Gunnebo. Formella trädgården har återskapats till sin forna glans i flera etapper från 1949 och fram till idag.

GAMLA KÖKSTRÄDGÅRDEN
Gamla köksträdgården fanns troligen redan innan nyanläggningarna på 1780-90-talen, men omgestaltades av arkitekt Carl Wilhelm Carlberg. I Gamla köksträdgården odlas sparris, rabarber, kryddor och snittblommor. Mot muren växer spaljerade päronträd av sorterna Espargne, sockerpäron, Windsor, Fikonpäron, Höstbergamott, Taffelpäron och Fullerö.

Beräknad hemkomst kl.16.30

Pris:             475 kronor per person

Ingår:        
Bussresa
                  Busskaffe och bulle
                  Trädgårdsvisning
                  Dagens lunch inkl bordsvatten, kaffe och mjuk kaka

Anmälan endast för medlemmar
Resekommittén på månadsmötet måndagen 2 mars 2020 därefter till
Karl-Everts Busstouring Tel: 0520-32543 vardagar mellan kl 09.00-17.00

Sista anmälningsdag och betalning oss tillhanda senast 29 maj 2020
För inbetalning var vänlig betala via bankgiro 453-6629.
Var god ange: Namn, adress, resans namn, datum för resan.

Om ni önskar läsa vår GDPR policy så sänder vi den per post till Er. Ni kan även läsa vår GDPR policy på vår hemsida: www.karlevertsbusstouring.se  

OBS! Om du har födoämnesallergi, meddela detta vid anmälan. OBS !


Hjärtligt Välkomna

Aktiva Seniorer
gmKarl-Everts Busstouring_______________________________________________________________
Postadress                   Telefon                               Bankgiro
Kardanvägen 9            0520-325 43                         453-6629
461 38 Trollhättan

                                                                                                             TILLBAKA