AKTIVA SENIORER
Resekommittén  i samarbete med Karl-Everts Busstouring

Norge 24 - 28 augusti 2020, 5 dagar

Få länder i Europa har en sådan fascinerande natur och med vackra fjordar som Norge. I Geiranger väntar en fantastisk natur med klassiska sevärdheter som forsarna "De sju systrar" och "Brudslöjan".

DAG 1. TROLLHÄTTAN - OSLO – BEITOSTÖLEN
Avresa kl. 06.30 Resecentrum gate14 i Trollhättan.
Vi stannar till i Bohuslän där vi dricker kaffe med smörgås. Först på programmet står ett besök i den nya Munchmuseet i Oslo som öppnar våren 2020

                  

Vi äter en god fisksoppa till lunch. Vi fortsätter till Radisson Blu Mountain Resort Beitostölen, där vi äter middag och övernattar.

DAG 2. BEITOSTÖLEN – LOEN
Efter frukosten tar vi oss vidare över Valdresflya, en väg som betraktas som en av Norges vackraste. Vi ser fjällmassivet Jotunheimen, med sina insjöar mellan alla fjällen. Vi stannar till i Lom där vi skall äta lunch på Fossheim Turisthotell och vi skall även göra ett besök i Stavkyrkan, blev byggd år 1158.

                   

Under medeltiden restes enorma stenkatedraler i stora delar av Europa. I Norge använde man liknande metoder, men man valde att arbeta med trä istället. Genom vikingarnas stora intresse för båt- och husbygge utvecklades träsnidet vidare, och tekniken nådde sin höjdpunkt i och med stavkyrkorna. Gemensamt för alla stavkyrkor är att de bärs upp av stolpar och har ett ramverk av brädor som byggts över bottenbjälkar. Kyrkornas väggar kallas för stavväggar, vilket har gett kyrkorna dess namn. Träportarna och korsblommorna är vackert utsirade, och stavkyrkorna är utsmyckade med en spännande blandning av kristna motiv och vikingakonst med djur och drakar. Färden går vidare och vi passerar Strynsvattnet till Loen, där vi skall äta middag och övernatta på Hotel Alexandra. Första klasshotell med utsikt över fjorden i Loen och Mt. Skåla (1848 m.). Hotellet är omgivet av berg och fantastisk fjordlandskap.

DAG 3. LOEN –ÅLESUND
Vi äter frukost och checkar ut. Vi kör till Ålesund där vi börjar med att äta lunch Scandic Parken (här skall vi också övernatta) ” Norges vackraste stad” med en omgivning som är med på världsarvslistan.

                 

Vi skall ta oss en rundtur i stadskärnan som är känd för sina karaktäristiska byggnader. På grund av en brand som ödelade nästan hela staden i början av 1900-talet byggdes Ålesund upp på nytt. Den populära stilen för tiden var för tillfället Jugend och det var på det viset som Ålesund fick sin vackra stadskärna med sirliga utsmycknader, blomsterornament och trinda torn. Under eftermiddagen har vi egen tid att bese staden. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

DAG 4. ÅLESUND – DOMBÅS

Vi startar med frukost. Vi far vidare till Hellesylt. Här går vi ombord på bilfärjan till Geiranger. Geirangerfjorden med sin fantastiska natur. Vi ser forsarna ”De sju systrar” och ”Brudslöjan” längs vår väg genom fjorden. Efter drygt en timma kommer vi till Geiranger, som är en av de mest kända turistorterna i Norge. Här äter vi lunch på Geiranger Hotell.

                    
                      Geirangerfjorden

Vi fortsätter vår resa bland höga fjäll och djupa dalar till Eidsdal. Vi åker färja till Linge och vidare till Trollstigvägen med sina kända slingor. Vi åker till Dombås hotell där vi äter middag och övernattar.

DAG 5. DOMBÅS- TROLLHÄTTAN
Efter frukosten går färden genom Gudbrandsdalen längs älven Gudbrandsdalslågen. Vi passerar kända OS-orter som Ringebu, med störtloppsbacken i Kvitfjell, och Öyer, med slalombacken i Hafjell, Lillehammer och vidare till Hamar där vi äter lunch på restaurang Hamarstua. Vi besöker även Hamardomen på Domkirkeodden. Den vackre glaskatedralen er helt unik med sin storslagne arkitektur. Omkransad av stål och glas, står från medeltiden där stolt och minner om en svunnen tid. Ett nytt sakralt rum har uppstått som blir en speciell upplevelse. Den fina klangen gör Hamardomen fin till konserter och andre kulturopplevelser.

                                    

Vi avslutar denna resa med att äta middag på Scandic Laholmen i Strömstad. Beräknad hemkomst ca kl.20.00

___________________________________________________________________________
Pris:             8.700 kronor per person

Ingår:
          Bussresa, Reseledare, kaffe och smörgås (dag 1), inträde och guidad visning på Nya
                    Munchmuseet i Oslo, inträde och visning i Lom stavkyrka, 5 x lunch, 5 x middag,
                    4 övernattningar i dubbelrum inkl frukost, båtresor enl programmet, inträde och guidad
                    visning Hamardomen i Hamar,bro- och vägavgifter i Norge

Ingår ej:       Måltidsdricka vid måltiderna

Enkelrumstillägg: 1.800 kronor per person

Avbeställningsskydd (frivilligt): 150 kronor per person

Obs! Var vänlig att kontrollera att ni har avbeställningsskydd i Er hemförsäkring eller någon annanstans och även att ni har en heltäckande reseförsäkring.

Anmälan endast för medlemmar
Resekommittén på månadsmötet måndagen 3 februari 2020
därefter till
Karl-Everts Busstouring Tel: 0520-32543 vardagar mellan kl 09.00-17.00

Sista anmälningsdag 10 juli 2020. OBS! Om du har födoämnesallergi, meddela detta vid
anmälan. OBS !

_________________________________________________________________________________
För inbetalning vänligen betala till Karl-Everts Busstouring bankgiro 453-6629
Anmälningsavgift 1.700 :- / person
+ev avbeställningsskydd 150:- / person
Anmälningsavgiften oss tillhanda 7 dagar efter bokning
Slutbetalning 7.000:- / person
+ev enkelrumstillägg 1.800:- / person
Slutbetalningen oss tillhanda senast 24 juli 2020 Vid betalningarna var god ange: Var god ange: Namn, adress, resans namn, datum för resan.
_________________________________________________________________________________
Obs! Vi reserverar oss för eventuella valutaförändringar, eventuella ändringar i programmet och eventuella prisändringar utanför vår kontroll.
Obs! Vi reserverar oss för om det blir extrema bränslehöjningar mer än 10 % från 1 januari 2020 och fram till avresedatumet 24 augusti 2020 (gäller för både buss och båt)
_________________________________________________________________________________
Mycket viktigt glöm ej: Pengar: Norska kronor, Pass, Europeiska sjukförsäkringskortet från Försäkringskassan, Reseförsäkring

Om ni önskar läsa vår GDPR policy så sänder vi den per post till Er. Ni kan även läsa vår GDPR policy på vår hemsida: www.karlevertsbusstouring.se


Hjärtligt Välkomna

Aktiva Seniorer
gmKarl-Everts Busstouring_______________________________________________________________
Postadress                   Telefon                               Bankgiro
Kardanvägen 9            0520-325 43                         453-6629
461 38 Trollhättan

                                                                                                             TILLBAKA