Reportage

Resa till konserten ”Nio Liv” med Sven-Ingvars i Vara Konserthus

Onsdagen den 4 mars åkte 55 förväntansfulla seniorer till Vara konserthus för att uppleva Sven-Ingvars show ”Nio Liv”. Föreställningen i Vara var den första i en turné, som speglar orkesterns utveckling från lokalt dansband till en ensemble som platsar på konserthusens scener.

I Vara bjöds på en bred repertoar från orkesterns drygt 50-åriga historia. Det var alltifrån finstämda tolkningar av Fröding till rocklåtar från succén på Hultsfredsfestivalen. Visst svängde det om ”Torparvisan”, som presenterades som världens första rocklåt.

Givetvis framfördes många av orkesterns folkkära örhängen. Då var det inte bara taktklappning som aktiverade publiken utan också allsång. Och en ung dam fick ett minne för livet. Hon bjöds på en dans med orkesterledaren!

Kanske fick vi denna kväll en försmak av en framtida generationsväxling.
Sven-Eriks son, Oscar, hade en framträdande roll i showen. Han hade skrivit ”Det liv du lever”. En finstämd hyllning till pappa Sven-Erik. Och visst kunde man känna något av historiens vingslag, när den framfördes.

De lovord man gärna tar till efter denna kväll gäller inte bara Sven-Erik Magnusson och sonen Oscar utan i hög grad hela orkestern. Att döma av ”recensionerna” på hemresan var ”Nio Liv” en show, som inte glöms
i första taget!

          Bengt-Göran Bengtsson
 

 


                                                                                                                                                            
Tillbaka

                                                                                                                Tillbaka till Löpsedel

                                                                                                                  TILLBAKA TILL ARKIV