Reportage
 Vinprovning i Tidaholm 25 mars 2015


Resekommittén har tidigare gjort resor till Tidaholm, men nu var det dags för en repris, vilket 36 av våra medlemmar nappat på.

Vårt mål var Vulcanön, som är stadens äldsta del och som av naturliga skäl också utgör stadens kulturcentrum. Här återfinner man Tidaholms museum, Konstlitografiska verkstaden, Marbodal center och sist men inte minst Granqvist vinagentur och VinContoret, som var huvudmålet för vår resa denna gång.

Vid ankomsten väntade vår guide Dan Axel Flach med välkomstdrink. Dan Axel gav oss mycken information om Vulcanön, dess byggnader men av naturliga skäl med betoning på VinContoret. Vin Contoret är inrymt i en byggnad från sent 1800-tal och som ursprungligen uppfördes som kontor till den anrika tändstickstillverkaren Vulcan. Byggnaden är idag anpassad till VinContorets behov oc h inrymmer bl a stor vinkällare, kontor och restaurang. Efter kortare rundvandring bjöds vi till bords för lunch. Därefter vandrade vi över till närbelägen nyuppförd lokal där dagens vinprovning ägde rum. Som avslutning på besöket serverades vi fyra italienska viner allt under Dan Axels sakkunniga ledning.

             Bernth Gruvander

 

 


                                                                                                                                                            
Tillbaka

                                                                                                                Tillbaka till Löpsedel

                                                                                                                  TILLBAKA TILL ARKIV