Reportage
        
 


BERÄTTARLADAN 23 AUGUSTI 2017

Efter fjolårets föreställning ”Den Löwensköldska ringen” var det många medlemmar som med spänning såg fram emot del två i den trilogi som Västanå teater planerat. I år gavs ”Charlotte Löwensköld” och i en absolut fullsatt buss gav sig 57 medlemmar iväg mot Sunne en vacker onsdag i slutet av augusti.

Efter busskaffe på vägen gick färden till Ulvsby herrgård/Länsmansgården strax norr om Sunne för en måltid före teaterbesöket. Där kunde man dels njuta av en läcker lunchbuffé, dels njuta av vacker utsikt över Mellan-Fryken. Vissa hann dessutom att besöka ställets shop med mycket av intresse. Mätta och belåtna reste vi sedan vidare till Berättarladan vid Rottneros park.

Dit anlände vi så god tid att det fanns möjlighet att bese den enastående kostymutställning som stället kan uppvisa. Där presenteras kostymer, signerade Inger Hallström Stinnerbom, vilka förekommit i tidigare års produktioner. Besöket där är en stor upplevelse. Sedan väntade föreställningen med Selma Lagerlöfs Charlotte Löwensköld.

Västanå teater gav oss på sedvanligt sätt en mycket fin upplevelse med dans, musik och skådespeleri av hög klass. I pjäsen blandas humor och tragik i den berättelse som handlar om hur lätt vi människor missförstår varandra och hur lätt vi har att dra förhastade slutsatser.

Högst sannolikt är jag inte är ensam om att nu med spänning se fram emot sommaren 2018 och den avslutande delen i trilogin. Då står berättelsen om Anna Svärd på programmet. Säkert blir det en föreställning med både humor och ironi på Selma Lagerlöfs vis.

                  Bernth Gruvander

   

         
           Bussen rullar vidare till berättarladan.


         
           Ett glatt gäng Fika paus.

         
           Underbar mat på berättarladan.

         
           Kläder som man använt på teatern.
                                                                                                 
                    Foto:  Inger Gustavssom
 

 


                                                                                                                Tillbaka till Löpsedel

                                                                                                                  TILLBAKA TILL ARKIV