ReportageKasthall mattkreatör i Kinna & "Balenciagas-Master of Couture i Borås Textilmuseum.

Onsdag 27 mars reste 40 Aktiva Seniorer mot dessa mål(de tog ej emot fler).
Första stopp var vid Ernholms konditori i Skene där det smakade gott med kaffe och smörgås.

Resan gick sedan vidare till Kasthall i Kinna, mattproducent sedan 1889. Vi fick en intressant information om deras verksamher förr och nu av produktchef Peter Eriksson. Kasthall är ett svenskt företag som designar och producerar mattor och textilier för golv till den globala inredningsvärlden.
Vi hann även med lite shopping i deras butik, där det fanns lite att välja mellan som t.ex. mattor, mattunderlägg, mattgarner i ull och lin.

Vi åkte vidare till Borås Textilmuseum där vi startade med lunch. Därefter utställningen av modeskaparen Cristo'bal Balenciagas mästerverk. Denna utställning är inlånad från Viktoria &Albert (V&A)i London och fokuserar på storhetstiden under 1950- och 60-talen då hans kreativitet revolutionerade modet. Våra guider berättade om Balenciagas liv och verk. Vi gick runt med guiderna och tittade på fantastiska exempel som visar hans skicklighet inom skrädderihantverket, hans innovativa arkitektoniska design och hur han påverkat efterföljande modeutveckling. Det visades även plagg av senare designer som inspirerats av och fortsatt i mästarens fotspår.

Balenciaga-Master of Couture är vida omtalad och har rosats i såväl internationell som svensk press. London och Borås är de enda städerna i Europa där utställningen kan ses.

 Vid pennan Kristina Åkerlund
 

 
IMG_0234  IMG_0235
Kasthalls butik Information Kasthall av Peter Eriksson

Boras_Panorama  IMG_0244_kopiera
Information på Borås Textilmuseum - Intresserade åhörare Kuvertklänning

IMG_0245_kopiera  IMG_2077_kop-3  IMG_2074  IMG_2078
En av de vackra klänningarna   Kjol eller cape drömplagg i garderoben? Hattprovning

Foto: Kristina Åkerlund