Reportage


Sommarresa till Gräfsnäs 2019

Vår förening har sedan 7 år tillbaka traditionen att arrangera en sommarresa. År 2019 var inget undantag varför det den 3 juli detta år genomfördes en resa till grannkommunen Alingsås eller närmare bestämt till den vackra Bjärkebygden. Intresset koncentrerades till två besöksmål. Första stopp gjordes i Brobacka där förmiddagskaffe med kaka smakade riktigt gott i dess kaffestuga .

Färden gick sedan vidare runt sjön Anten mot dagens andra etappmål, Gräfsnäs. Där mötte lokalguiden Erik Samuelson gruppen. Det visade sig snart att Erik var en riktig eldsjäl. Han var iklädd karolinerinspirerad soldatuniform och försedd med musköt som han även demonstrerade. Han gav resenärerna en förnämlig presentation av i första hand slottsparken men han tecknade även bilden av slottet från 1500-talet och dagen slottsruin.

Utöver mötet med Erik intogs lunchbufféi Gräfsnäs innan återfärden mot Trollhättan startade.

Vissa av resenärerna antydde att det var högst troligt att de kommer att återvända till både Brobacka och Gräfsnäs, vilka är lätt nåbara för vår del.


      Bernt Gruvander

 


   
Brobacka kaffestuga Interiör ”gamla” delen av
kaffestugan
Hantverksbod Brobacka
 

   
Vår guide Erik Samuelsson berättar om parken till Slottsruinen En plötslig regnskur svepte förbi Erik fortsätter berätta om tanken bakom när parken anrättades

       
Erik laddar sitt vapen med krut med stor entusiasm
 
Pang!!! Vem hade roligast? Slottsruinen var stängd på grund av film-inspelning

 
Slottsruinen Här avslutar guiden
 
 

Foto Kristina Åkerlund