ReportageRESA I MIGRATIONENS TECKEN 19 MARS 2019

Denna resa gick mot Göteborg och första etappmålet Emigranternas hus där all verksamhet präglas av förståelsen för såväl utvandring som invandring. Efter inledande fikastund tog värden på stället, Roger Bodin, till orda. Han förflyttade åhörarna tillbaka till mitten av 1800-talet och tecknade bilden av en utvandrades uppbrott från Sverige, färden över Atlanten via England och ankomsten till drömmarnas mål, Nordamerika. Genom en suverän skildring fick åhörarna en klar bild av livet som först utvandrare och sedan som invandrare. Efter detta besök var det dags för lunch som intogs på Göteborgsoperans restaurang.

Därefter väntade etappmål två på vår resa. Nu gällde det vandringsutställningen Titanic – the exhibition. Utställningen har en spännande utgångspunkt – Titanics passagerare och deras resa i samtliga båtens tre klasser. Via audioguide fick vi information om olika fynd från Titanics första och enda resa. Bilderna som tecknades var intressanta och samtidigt givetvis dystra.

Förutom högintressanta stopp på resan var vårsolen oss nådig hela dagen och uppmärksamma resenärer kunde på hemresan notera att tussilagon fanns att beskåda i dikeskanten.

           Bernth Gruvander
 


IMG_0227  IMG_0228  IMG_0230
Här lyssnar vi på vår guide. Vår guide Roger Bodin. Sotad ekologisk fläskfile’ med dagens tillbehör, salladsbuffe’, bröd och kaffe.

IMG_0231  Titanic_2019
Vår lunch smakar gott på Operabaren. Titanic  

 Foto: Kristina Åkerlund