AKTIVA SENIORER

Medlemsbrev maj 2020

Vilken fantastisk vår vi har med skira björkar och blommande fruktträd. Det är underbart med de dagliga promenaderna där man kan njuta av den praktfulla naturen. Jag hoppas att ni håller er friska och har många sociala kontakter via telefon, digitala media och möten utomhus med godkända avstånd. Det underlättar att temperaturen stiger och ibland när solen skiner känns det som försommardag.

Nu har styrelsen haft ytterligare en videokonferens. Det kändes mycket trevligt att få träffas även om det blev ett digitalt möte.

Det system vi valt för våra videokonferenser är ganska lättfattligt men ändå med bra kvalitet. Vi diskuterade då om det är möjligt att ha en del cirklar via videomöten. Vi vet så lite om framtiden när det gäller utvecklingen av Coronaviruset och när vi kan återgå till våra ordinarie verksamheter. Av den anledningen kom vi överens om att erbjuda cirkelledarna att lära sig konferenssystemet. Stig Berger har skickat ut en inbjudan till informationsprogram till alla cirkelledare som får avgöra hur möjligt det är för respektive cirkel att verka via videokonferens.

På hemsidan kommer vi att lägga ut förslag på aktiviteter som lämpar sig i Coronatider. Det kan vara tips på filmer, böcker, vandringar, kulturupplevelser, recept etc. Vi vill gärna uppmana våra medlemmar att också bidra med idéer. Skicka era tips till medlemsservice@aktivaseniorertrollhattan.com

Vi bekymrar oss fortfarande för våra resor.
Såsom i himmelen, som spelas på Gothia Theatre i Göteborg är planerad till den 29 maj. Vi räknar med att få information snart, om den ska läggas ner eller flyttas fram till ett annat datum. Beträffande Norgeresan avvaktar vi bland annat norska statens beslut om inresa och rekommendationer från Folkhälsoinstitutet.

Pandemin är fortfarande det stora samtalsämnet. Det ser lite ljusare ut för Stockholmregionen men då ökar antalet sjuka i covid-19 i övriga delar av landet. Vi får göra det bästa av läget genom att vara noga med hygienen och följa alla rekommendationer.

Ha det så gott och var rädda om er!

      Elizabeth Mattsson