AKTIVA SENIORER

Medlemsbrev september 2020
                                                                        

   
 


Det ljusnar…..

Det är roligt att läsa att utbredningen av pandemin har avmattats här i Sverige. Vi vill inget hellre än att få komma igång med våra verksamheter igen. Även om Folkhälsomyndigheten ännu inte kommit med några nya direktiv kan det inte vara långt borta innan vi kan träffas i större grupper.

Det är redan idag flera som vill börja träffas i våra lokaler men i styrelsen har vi beslutat, med anledning av Folkhälsomyndighetens rekommendationer, att inte ha några fysiska möten förrän tidigast i november. I avvaktan på det, är det flera som har börjat med videokonferenser. Stig Berger tel: 070 – 872 23 00 hjälper gärna till med detta.

Kanske kan vi redan i december ha ett begränsat månadsmöte i Parkhallen och gemytträff i våra lokaler på Storgatan. Det ställer krav på hur vi kan möblera för att hålla avstånd och vara frikostiga med handsprit. Var och en avgör naturligtvis själv om de vill delta i någon av våra verksamheter under rådande omständigheter. Detta återkommer jag till efter vårt nästa styrelsemöte i början av oktober.

Programmet för våren är klart och Parkhallen är bokad till och med mars månad. I april ska huset rivas för att ge plats åt projektet Stridsbergsbron/Vårvik. Då får vi se oss om efter någon annan lokal för våra månadsmöten.

I Parkhallen hade vi planerat att ha vårt 30-års jubileum, så det föll också efter nyheten om rivningen. Nu har vi bestämt att ha ett särskilt styrelsemöte i november som bara handlar om hur vi ska fira att föreningen blir 30 år 2021. Vi vill gärna ha någon trevlig underhållning och det behöver bokas i god tid.

Vår resesamordnare Lisbeth Andersson hälsar att alla ombokningar av resor har fungerat bra. Många hade sett fram emot att få vara med till Norge i augusti och nu verkar det som att alla delarna har flyttats fram till nästa sommar. De berörda kommer att få frågan först om de vill vara med nästa år. Lisbeth återkommer med fler detaljer längre fram.

Hösten är här med fruktträd som är översållade av färggranna äpplen, päron och plommon. I skogen finns också många fina matsvampar som väntar på att bli plockade. Njut av den svenska skörden från den egna trädgården eller butiken.

 

  Hälsningar

Elizabeth Mattsson